Lehet két lakás energetikai besorolás különböző ugyanabban az épületben?

Igen, ugyanabban az épületben is különbözhetnek az egyes lakások energetikai besorolásai. Ennek okai az alábbiak lehetnek.

Az egyes lakások különböző típusú nyílászárókkal vannak felszerelve. A régebbi, gyengébb hőszigetelő képességű nyílászáróval felszerelt lakás fűtési költsége magasabb.

 

Amennyiben közbenső - más lakások által körülvett - lakásról van szó, a figyelembe vett lehülő felület lényegesen alacsonyabb, lehet mint egy olyan lakás esetében amit külső falak határolnak. Ennek megfelelően az energei szükséglet is alacsonyabb.

Nagymértékben befolyásolja a fűtésigényt a lakás tájolása is. Déli fekvésű lakások esetében a fűtési költség alacsonyabb, mint egy kedvezőtlenebb fekvésű lakás esetén.

 

Rendelkezik-e az az ingatlan légkondiciónálóval? Amennyiben igen, úgy annak energiafogyasztása is beszámításra kerül, rontva ezzel az energetikai besorolást.

 

A földszinten és a legfelső emeleten elhelyezkedő lakások energia fogyasztása  - köszönhetően a nagyobb lehülő falfelületeknek - minden esetben magassabb, mint a többi szinten elhelyzkedő ingatlanoké. Ez a különbség természetesen a tanúsítvány eredményében is megjelenik.

 

2019.12.23.

VisszaAjánlatkérésMegrendelés